Megyünk Indiába?

Mr. Producer úgy érezte, tud olyan produkciót menedzselni, amely eléri a 84 elõadást. Aztán nincs más hátra megveszi a repülõjegyeket és irány India. Elõvette hát kedvenc Nokia mobilját, hogy felhívja néhány Milliárdos Barátját, dobják össze azt a 21 milcsit, amire a premierig szüksége lenne. Elötte még hosszat kortyolt Pilsner Urqueljébõl.  

(Április 29-ére ígértük a Megoldást, ám a nagy siker miatt több olvasónk is kérte a halasztást. Nekik is kedvezve folytatjuk most Színházi Számítások Sorozatunkat. Az érdeklődők klikkeljenek ide az előző feladat megoldásához.)

„A 70. előadáson már meg is térül.” – bizonygatta a befektetés viszonylag gyors megtérülését Mr. Producer. „Én fix 3 milliót kérek a megtérülés utáni nyereségből, vagyis a 84. előadás után már minden haszon a tiéd lenne. 20%-os nyereséghez még 19 előadást kell tartani. Vagyis 103 előadást kellene játszanunk és már mindenki jól járna.”

A Milliárdos Barát (MB) persze nem reagált semmit a számokra, de nem is utasította vissza barátját. Kérte, hogy küldje meg asszisztensének e-mailen a részletes számításokat. Mr. Producer nagy sikernek tartotta, hogy MB nem utasította vissza, és már szinte India forró levegőjét érezte nyakszirtjén. De biztos, ami biztos, további befektetőket is felhívott. Többségük elérhetetlen volt ezen a gyönyörű tavaszi vasárnapon, de mindegyiküknek hagyott üzenete, vagy küldött sms-t.   

Másnap 10 órakor már meg is érkezett MB-től (illetve vezető asszisztensétől) a válasz. Sok-sok kérdést tett fel, de néhány igazán húsbavágó volt. A legfontosabb kérdések illetve kérések a következők:

1. A díszlet-jelmezköltségre a 4 millió rendkívül kevés, emeljük fel legalább 6 millióra.

2. A 2 millió forintos reklámköltség nagyon alacsony, minimum a duplájára van szükség.

3. Mindenképpen le kell kettőzni valamennyi szereplőt. Ha kell, akkor titokban, de az üzembiztonság ezt megkívánja.

4. Ha 75%-os házat tervezünk, akkor a jegyértékesítés jutalékjára a 10% nem elegendő. Dolgozzunk ki valami hatásosabb érdekeltségi rendszert. Ha ezt nem akarjuk, akkor csak 60%-os kihasználtsággal kalkuláljunk.

5. A producer a befektetővel együtt részesedjen, és ne előre! 8% részesedést javasol a befektetés megtérülése után.

Mr. Producernek különösen ez utóbbi fájt. Nem elég, hogy nem kér pénzt a Premier Előtti Kiadások terhére, még a Másodlagos Megtérülés Joga sem az övé! De nincs mit tenni nekiállt újra számolni….

És Ön kedves olvasó? Folytatja velünk együtt a nyomozást? Mr. Producer és felesége vajon eljut-e Indiába  a közeljövőben? Várjuk megoldását akár e-mailben, akár telefonon.

Az esettanulmány készítője:

dr. Venczel Sándor 06-209-539-352 venczel@szinhaz.hu

Valamennyi fotót a szerző készítette 2008. márciusában Kaliforniában.

AJÁNLJUK