Rólunk

Színház, kultúra és gazdaság Magyarországon. 

2017 tavaszán a színház.hu nagyvonalúan felajánlotta, hogy a honlapból váljon ki a szinigazdasag.hu. Így történt, hogy ma már 16. éve sikeresen működik Magyarország egyetlen kultúragazdasági honlapja: cikkek, tanulmányok, interjúk, szépirodalmi művek segítik elő, hogy az olvasó megértse azt a bonyolult témakört, amit a színigazdaság jelent. A szerzők között gazdasági szakembereket, írókat, színészeket, rendezőket és egyetemi hallgatókat is találunk.

Néhány cím a sikeres tanulmányok közül: magánszínházak gazdálkodása, marketing tanulmányok, színházi kalkulátor, a színház arcai, interjúk és történelem, színházi stratégiák, üzleti terv, benchmarking. outsourcing,

Az oldal teret ad szakmai anyagok megjelenésének is. 

Dr. Venczel Sándor

dr Venczel Sándor vagyok, közgazdász, szerelmem a színház. Pályafutásomat a kaposvári színházban kezdtem: 25 évesen vett fel gazdasági igazgatónak Babarczy László. Az ott töltött négy év igazi színházi egyetemem volt. 1983-1989 között az Operettszínházban dolgoztam – közben egy évig az Objektív FIlmstúdió igazgatója voltam.

Az operaházi 12 év a pályafutásom csúcsa volt – azóta főleg tanácsadóként segítem a színházak működését. Jelenleg a Pinceszínház stratégiai tanácsadója vagyok. 20 éve tanítom felsőoktatási imtézménxekben a kultűra gazdaságtanát: a Színház- és Filmmművészeti Főiskolán, az EDUTUS (korábban a Modern Üzleti Tudományok Főiskolán), Veszprémi Egyetem, a Színház- és Film Intézetben.

A Páholypótszék c. színigazdasági munkám 1994-ben jelent meg. 1999-ben megjelent a 2. kötet, 2021. telén elkészült a 3. kötet is, amelyet az olvasó maga állíthat össze a szinigazdasag.hu tanulmányaiból. 10 sikeres Krúdy kötetet szerkesztettem: Pesti szalon, Szindbád könyvei, Krúdy: Nyugat, a Palatinus Kiadó és a Pesti Szalon Kiadó gondozásában.

Írjon nekünk!