Aki megjósolta 3 színigazgató sorsát!

Több mint 4 évvel ezelőtt, egy magát felfedni nem kívánó színházi ember, megjósolta három színházigazgató sorsát! A Levél Újhegyről 5. bekezdése felsorol 3 igazgatót, akik szerinte menni fognak! És a jóslat bevált!

NN levele 2007. szeptember végén jelent meg honlapunkon. Innen vette át utánközlésre a Színpad című negyedéves periodika 2007. 4. száma.

2007. szeptember végén az alábbiakat írtam NN levele elé:

„Kaptam egy levelét. Több mint 3 héttel ezelõtt. Megpróbáltam kideríteni, ki írta, nem sikerült. Az emilcímrõl mindig visszajön a levelem. Mivel a levélben rendkivül érdekes meglátások vannak, és titokzatos írója is hozzájárult, úgy döntöttem, mindenféle tartalmi és formai változtatás nélkül nyilvánossá teszem.”

A cikk írója azóta is ismeretlen. Többen próbálták kideríteni, hogy ki is NN! Volt olyan színházigazgató, aki egy volt Kulturális Bizottsági elnököt vélt kiolvasni a levélből, mások régi főpolgármester(ek)re gyanakodtak, volt aki mai színházi vezetőt látott a titokzatos jósszavak mögött. A dátumban szereplő Újhegy sem adott támpontot, hisz a Wikipédia szerint Magyarországon és szomszédaiban négy Újhegy is található: Budapesten, Pécsett, Ausztriában és Horvátországban.

Egy biztos NN Újhegyről fantasztikus, szinten lehetetlen pontossággal megjósolta három színházigazgató sorsát. Olvassuk, mit is írt NN 2007. szeptember 11-én abban a bizonyos titokzatos 5. bekezdésben:

„Persze, ha a főváros azonnali változásokat akar, akkor a leggyengébb láncszemnél fogják kezdeni, az biztos. Az előbbi urak túl erősek ahhoz, hogy könnyen feladják színházuk és maguk pozícióit, így a gyengébb politikai és társadalmi kapcsolatokkal bíró igazgatók színházai esnek majd áldozatul: az Új Színház Márta Pistával az élen, akitől nem fogadják el sokan a politikai csiki-csukit; a Thália zsíros falat, sokan meg akarják szerezni, a Mikroszkóp és Sas Jóska az adóhivatali hercehurca óta inkább gond, mint öröm. „

Döbbenetes, de tény: az említett színházak igazgatói már nincsenek a helyükön! (Igaz, Márta István még 82 napig igazgató.)

NN tovább folytatja a „jóslást”:

„Sokan ácsingóznak a Kamaraszínház stúdióira, és a Pesti Magyar megszűnte sem okozna tízezres tüntetést a városban.”

A színházi pletykák szerint most 2011 végén mindkét színház eddigi élete veszélyben van: a NEFMI erősen gondolkodik, hogy a jelenlegi formájában nem tartja  a színházakat: a Kamara helyiségeit szétosztaná az alternatívok, vagy közösségi színházak között (Örkény, Operett), a Pesti Magyar pedig befogadószínházként élne tovább.

Kiváncsian várjuk a döntéseket – megígérjük, vissza fogunk térni NN. jóslataira.

Addig is megpróbáljuk kideríteni ki is NN, a titokzatos újhegyi jós.

dr. Venczel Sándor színházi közgazda 2011. november 20.

A leadfotót Venczel Sára, a belső fotót a szerző készítette 2011-ben.

AJÁNLJUK