Egy igazán erőss ember

Csak nehezen állt kötélnek dr. Erõss. Hosszú rábeszélés után, az elmúlt 25 évben elfogyasztott unikumok emlékére volt hajlandó megírni bemutatkozását. Ám fotót már nem sikerült szereznünk:)

Dr. Erőss Gusztáv okleveles közgazda, (Győr 1952. november 19.  Elvált. Gyermekei: Attila 1979, Alexandra 1981.) a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán 1974-ben végzett, majd a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol 1980-ban szerezte meg doktori oklevelét. 1985-89 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Művészettörténet Szakán vendéghallgatóként képezte magát. Németül középfokon, orosz nyelven  beszélt és szakszövegfordítói vizsgája is van..

1978-82  között a  Pénzügyminisztérium munkatársa, revizor, majd főrevizor, végül a Bevételi Főigazgatóság osztályvezető helyettese. 1982-83 között a Budapesti Fogyasztási Szövetkezetek Szövetségének Ellenőrzési irodavezető helyettese, később a Dél-Pesti ÁFÉSZ elnök helyettese, a Coopexport G.T. igazgatója volt. 1983-tól a Központi Múzeumi Igazgatóság műtárgy másolati osztályának vezetője, majd 1984-2005 között a Szépművészeti Múzeum gazdasági igazgatója volt. Munkaterületei: a gazdasági-műszaki apparátus irányítása, a rekonstrukciós program koordinálása, a közbeszerzési eljárások bonyolítása, pénzügyi felügyelete voltak. 2005-ben szakmai pályafutása nagy fordulatot vett, rövid ideig a Büntetés Végrehajtás Országos Parancsnokságának főosztályvezetője,  majd a Gazdaholding – Gazdagút Kft irodavezetőjeként dolgozott.

2006 júniusától a Pesti Magyar Színház gazdasági igazgatóhelyetteseként, a társulat pénzügyi – számviteli területét irányította.

S a fenti száraz tények után:

2008 – ban, áprilisi tréfaként, a Játékszín Terézkörúti Színház Kht családias légkörű társulatának ebből ki nem lógó tagja lett, talán már nem meglepő módon – gazdasági igazgatóként.

Szabadidejében a 60-as, 70-es évek zenei aláfestése mellett szépirodalmat és szövegkönyveket olvas Kemence község idilli környezetében, vagy a profi látszatát keltve próbál életben maradni Ausztria hófedte lejtőin, s ha ez sikerül, még büszkébb volt csapata, a Vasas vizilabdázóinak sikerére.

Hitvallása: ” Habár a kultúra is áru, de művelőit ne keverjük
                     össze a facsavar gyártókkal!”

AJÁNLJUK