Bemutatkozik Kirják Róbert

2002. áprilisában, 24 évesen a szakma legfiatalabb igazgatója volt, és ha így folytatja, egyszer még a szakma nagy öregjei közé fog tartozni. Imádja a színházat, de nem veti meg a focit és a sakkot sem. Újabban a póker is izgatja:)

Immár 30 évvel ezelőtt születtem Nyíregyházán, itt jártam általános iskolába, majd az országszerte híres Krúdy Gyula Gimnáziumban érettségiztem. A színház szeretetét szüleimtől lestem el, így már középiskolás éveim alatt gyakran jártam színházba, persze ekkor még egy-egy kitűnő darab adta élményéért léptem át a színház kapuját. Álmomban sem gondoltam volna, hogy pár év múlva napi rendszerességgel járok majd ide.

Főiskolás éveimet Békéscsabán a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán töltöttem, itt 2001-ben szereztem meg diplomámat, ezt követően a debreceni Közgazdasági Egyetemre jártam, ahol 2005-ben végeztem. A főiskola elvégzése után a banki szférában majd egy könyvelőirodában dolgoztam. 2002. áprilisában, ahogy a művészbejárón beléptem az épületbe, azonnal magával ragadott egyfajta varázs, amit azóta is minden nap érzek. Ekkor már harmadik éve Tasnádi Csaba igazgatta a színházat. Elbeszélgettünk és ő bizalmat szavazott nekem. A színházban azonnal bedobtak a mély vízbe, 2002. áprilisától már a VIDOR Fesztivál pénzügyi feladatait koordináltam. 2002. július 1-én neveztek ki a színház gazdasági vezetőjének, ekkor még nem voltam 24 éves.

Fiatal, majdhogynem pályakezdőként óriási kihívást jelentett a munkakör betöltése. Igyekszem precízen, aprólékosan, teljes odafigyeléssel végezni munkámat a mai napig. 2002. őszén első ízben vettem részt a minden évben megrendezésre kerülő Gazdasági Igazgatók Találkozóján. Zöldfülűként csak ámultam, figyeltem a kollégákat és szívtam magamba a tapasztalatukat. Nagyon nagy élményben volt ekkor részem.  Azóta sok év telt el és 2008. májusában már én szerveztem Nyíregyházán a találkozót. Több vidéki és fővárosi színház gazdasági igazgatója képviseltette magát ezen a fontos eseményen. Megvitattuk a színházak aktuális gazdasági kérdéseit, tapasztalatokat cseréltünk, a színházi törvénnyel kapcsolatos kérdésekről beszélgettünk.

Az évek során újabb és újabb kihívásokkal szembesültem, lassan már 7 évnyi tapasztalattal rendelkezem. Büszkén mondhatom, hogy még ezekben a nehéz időkben is stabil színházunk gazdálkodása. A gazdasági tevékenység mellett, az igazgató távollétében gyakran ügyvezetői feladatokat is ellátok. A mai napig óriási élmény és nagy kihívás számomra a VIDOR Fesztivál, de ugyanekkora élmény egy jól sikerült színházi bemutató is. Ne feledjük el, ez egy csapatmunka! Büszke vagyok, hogy benne lehetek ebben a remek csapatban! Szabadidőmben igyekszem aktívan kikapcsolódni. Kedvenceim a foci és a sakk, amiket versenyszerűen űzök és mostanában a póker is egyre jobban érdekel. Hobbiaimmal szellemileg és fizikailag is karban tartom magam.

AJÁNLJUK