Sziget Színház

A Sziget Színház társulatát Pintér Tibor színművész alapította 11 évvel ezelőtt. A társulat immár tehát 11 éve járja az országot darabjaival és mára már évi 150 tájelőadást játszik  az ország számos művelődési házában és szabadtéri színpadán, az egészen kicsi helyszínektől olyan nagy színpadokig, mint a szombathelyi és soproni sportcsarnok, tihanyi és bánki szabadtéri színpad, a velencei és városmajori szabadtéri színpad, valamint a Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

Produkcióit a Sziget Színház fiatal társulata mellett olyan kiváló vendégművészek főszereplésével mutatja, mint Janza Kata, Várfi Sándor, Makrai Pál, Bródy Norbert, Papadimitriu Athina, Kulcsár Lajos, Kaszás Géza, Buch Tibor, Tunyogi Bernadett, Koós Réka, Tóth Attila, Sipos Imre,  valamint természetesen maga a társulat igazgatója Pintér Tibor is.

A társulat célja, hogy ezen neves vendégművészek segítségével eme tehetséges és lelkes csapat  szórakoztassa és elvigye a színház légkörét, élményét azoknak az embereknek is, akiknek kevesebb lehetőségük van színházi előadások látogatására.

A Szigetszentmiklósi Sziget Színház 10 kemény, de gyönyörű évet tudhat maga mögött és Pintér Tibor a társulat vezetője hiszi, hogy még legalább 10 csodás év vár rájuk a „színház teremtés” kalandos ösvényén.

Dinamikuson fejlődő társulata meghódította már nem csak hazánk, hanem Nyugat-Európa és a határon túl élő magyarság legnagyobb színpadait is.

Az elmúlt 10 év alatt több mint 2000 előadást tudhatnak maguk mögött. Az elkövetkezendő években is arra teszik fel életüket, hogy a színházi kultúra magas színvonalon jusson el minden magyar emberhez az országban és országhatárainkon túl is.

Küldetésük a minőségi szórakoztatás, könnyeket és mosolyt csalva nézőink arcára és lelkébe!

A társulat sajátossága, hogy az országban, sőt Európában is egyedülálló módon darabjainak egy részét lovas előadás formájában is utaztatja a Nemzeti Lovas Színház égisze alatt. www.nemzetilovasszinhaz.hu

Jelenlegi legnagyobb szabású produkciójuk:

Gömöry Zsolt – Pataky Attila: EDDA musical – A KÖR

A Kör kisebb


A ColonArt Kft. és a Szigetszentmiklósi Sziget Színház közös produkciója

„Az életünk egy kör, amely egyszer bezárul, de addig minden pillanatát élvezni kell. A musical szereplői menekülve a társadalmi problémák és feszültségek elől a szerelemben, a szabadságban és a rockban keresnek menedéket, boldogságot.

A történet egy külvárosi mese, ahol főhősünk egy szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba, abban bízva, hogy megtalálja amit keres: az igazi szerelmet, a sikert és a boldogságot. De nem csak jó barátok, hanem „rosszak” is keresztezik útját. Vajon a hit és a szerelem elég erőt adnak-e neki, hogy győzedelmeskedni tudjon a gonosz elleni küzdelemben.

Te, mindennap dönthetsz jó és rossz között!

Sok éves álom vált valóra az EDDA musical A KÖR” színpadra állításával

A 2013. májusában színpadra állított musical az Edda Művek 26 slágerét szólaltatja meg, egy elképesztően jó forgatókönyvvel megfűszerezve.

„A KÖR” alkotói igyekeztek szórakoztató, érdekfeszítő, humorral és életigenléssel teli produkciót létrehozni, amelynek üzenete szerint mindig van lehetőségünk választani jó és rossz között.

Pataky Attila az EDDA MŰVEK énekese a megvalósításhoz Pintér Tibor színész, rendező által vezetett Sziget Színház társulatát választotta.

A 2013. május 17-i főpróbát követően május 18-án és 19-én két-két előadás keretében kezdődött meg az előadássorozat, a budapesti a RaM Colosseumban, ez követően pedig szeptemberben egy országos körút veszi kezdetét. A 2 éves turné keretén belül a határon túli magyar területeken is láthatják majd az EDDA musical A KÖR-t.
    
Dalszöveg: Pataky Attila
Zeneszerző: Gömöry Zsolt
Szövegkönyv: Oravecz János
Rendező: Pintér Tibor
Koreográfus: ifj. Nádasdy András és Patuzzi Mónika
Díszlet és látvány: Domján Gábor
Technikai vezető: Csukay Zoltán
Producer: Pintér Tibor

Szereposztás:

Elmo – Pintér Tibor
Írisz – Békefi Viktória
Szezár – Tóth Attila
Szalsza – Koós Réka / Tunyogi Bernadett / Janza Kata
Angóra – Tunyogi Bernadett / Szabó Dorottya
Fausztusz – Makrai Pál
Jolán – Lőrincz Andrea
Frédi – Várfi Sándor
Toha – Balogh Máté
Para – Mohácsi Márk
Miu – Papp Letícia
Menedzser – Bencze Sándor
Kisfiú – Bakos Attila

A Színház fenntartja a szereposztás változás jogát!

Turnéterv:

2013. szeptember 21. – SYMA Rendezvényközpont – Budapest
2013. október 19. – MKB Sportaréna – Sopron
2013. október 26. – Lauber Dezső Sportcsarnok – Pécs
2013. november 2. – Miskolci Nemzeti Színház – Miskolc
2013. november 9. – Főnix Csarnok – Debrecen
2013. november 16. – Városi Sportcsarnok – Szigetszentmiklós
2013. december 7. – Aréna Savaria – Szombathely
2013. december 15. – Városi Sportcsarnok – Szeged


Bővebb információk a későbbiekben az EDDA Művek és a Szigetszentmiklósi Sziget Színház honlapján és facebook oldalán olvasható.

http://www.edda.hu/
http://www.szigetszinhaz.com/
http://www.pintertibor.com/
http://www.edda-musical.hu/

AJÁNLJUK