Schuyler Chapin a Meropolitan Opera egykori főigazgatója hat oldalas levelében összefoglalja mindazon tapasztalatokat, amelyeket magyarországi útja során a Magyar Állami Operaház működéséről szerzett. Javaslatai élők, realisták és használhatóak. Itt az idő, hogy megvalósítsuk azokat.

Andai Ernő 1900-ban született. Élete XX. századi „szépbiográfia”. Tizennyolc évesen még azt hitte minden lehet. Filozófiát tanult, de elcsábította a színház, inkább színésznek készült a színiakadémián.  A Színházi Élet cikkei alapján sikeres pályakezdő volt, rendezői ambíciókkal. Közben írással is próbálkozott.

„A szeretet nem nyugdíjaztatható napszámosát”, a „fehéringes közmagyart” köszöntöm; hét lépésben úgy, hogy elmesélem találkozásainkat; tehát azt, hogy magatartása mikor és miként hatott rám.

Maghalt Czanka Sanyi. Lehetetlen! - ez volt első gondolatom. Sanyi, maga az élet, nem halhat meg! Ki fogja intézni azt a millió ügyet, amit naponta rábízott igazgató, színész, szomszéd, egyáltalán bárki? Sanyikám, ezt nem teheted!  És hol maradt a búcsúitalunk? Amit olyan sokszor megbeszéltünk? 

A Magyar Comenius Társaság és az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Kara 2015. november 5-én (csütörtök) közgyűlést, valamint Comenius és a játék címmel tudományos felolvasó ülést tart, amelyre tisztelettel meghívjuk.

Fenyvesnek a maga műfajaiban országos ismertséget szerzett kortárs képzőművésze hagyatékából válogatták a szervezők azt a 20 művet, amelynel licitjére 2015. augusztus 15-én este hat órától kerül sor a községháza nagytermében. 

A szinigazdasag.hu 2014-ben is folytatta sikertörténetét. 20.602 oldalmegtekintést, 9.155 látogatást rögzített a Google Analytics. 84 ország 584 városából kerestek fel látogatónk, akik 23 szenzációs új oldallal ismerkedhettek meg a múlt évben. Új és régi olvasónk ma már 197 cikkből és tanulmányból szemezgethetnek:)

Venczel hat előadása komoly hiányt tölt be a non-profit szféra irodalmában, hisz modellek és elméletek helyett a színházak mindennapi gazdálkodási gondjaira - elfogultan, ám kellő távolságból - keresi a megoldásokat. Örülök, hogy egy volt kaposvári írta meg ezt a könyvet, amelyet szívesen ajánlok minden színházi és civil olvasónak. (Babarczy László)