Maghalt Czanka Sanyi. Lehetetlen! - ez volt első gondolatom. Sanyi, maga az élet, nem halhat meg! Ki fogja intézni azt a millió ügyet, amit naponta rábízott igazgató, színész, szomszéd, egyáltalán bárki? Sanyikám, ezt nem teheted!  És hol maradt a búcsúitalunk? Amit olyan sokszor megbeszéltünk? 

A Magyar Comenius Társaság és az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Kara 2015. november 5-én (csütörtök) közgyűlést, valamint Comenius és a játék címmel tudományos felolvasó ülést tart, amelyre tisztelettel meghívjuk.

Fenyvesnek a maga műfajaiban országos ismertséget szerzett kortárs képzőművésze hagyatékából válogatták a szervezők azt a 20 művet, amelynel licitjére 2015. augusztus 15-én este hat órától kerül sor a községháza nagytermében. 

A szinigazdasag.hu 2014-ben is folytatta sikertörténetét. 20.602 oldalmegtekintést, 9.155 látogatást rögzített a Google Analytics. 84 ország 584 városából kerestek fel látogatónk, akik 23 szenzációs új oldallal ismerkedhettek meg a múlt évben. Új és régi olvasónk ma már 197 cikkből és tanulmányból szemezgethetnek:)

Venczel hat előadása komoly hiányt tölt be a non-profit szféra irodalmában, hisz modellek és elméletek helyett a színházak mindennapi gazdálkodási gondjaira - elfogultan, ám kellő távolságból - keresi a megoldásokat. Örülök, hogy egy volt kaposvári írta meg ezt a könyvet, amelyet szívesen ajánlok minden színházi és civil olvasónak. (Babarczy László)

Csak akkor állj neki az olvasásnak, ha úgy érzed, elegendő lelki tartalékokkal rendelkezel, ha úgy érzed, hogy képes vagy találkozni a valósággal. Új hang és régi téma találkozása egy felejthetetlen művet hozott létre. Printz Nóra novellája igazi remekmű!

A Gondolat Kiadónál jelenik meg 2014. őszén, vagyis napjainkban Bolvári-Takács Gábor legújabb műve a "Táncosok is iskolák". A szerző - ahogy már megszokhattuk tőle - újra egy alapművel örvendezteti meg olvasóit. Megtiszteltetés, hogy részleteket közölhetünk a megjelenés előtt.

Összesen egymilliárd forintot csoportosít át a kormány a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiemelt kategóriájú koncertjeinek szervezésére, a Concerto Akadémia Nonprofit Kft. programjaira és a magyar komolyzenei koncepció elkészítésére.